neděle 19. ledna 2014

Women friendly hotely

Jaké speciální služby či doplňky takové hotely nabízejí?

Mnohé z nich jsou lokalizované na bezpečné a dobře osvětlené ulici. Není nic horšího než kráčet večer tmavou boční uličkou k hotelu a ještě v neznámém městě. Některé dokonce zaměstnali jako vrátného ženu, která umí poradit i v ženských otázkách či ohledně bezpečnosti okolí.

V případě, že hotel provozuje patro určený pouze něžnému pohlaví, mužský zaměstnanci do něj nemají přístup. Parkování se nachází na soukromém místě, v garáži, případně stylem valet. Pokud žena nevyužije doprovod až k pokoji, z recepce může dostat telefonát zda je vše v pořádku a jestli ještě něco nepotřebuje.

Reklama: Hotel Brno Royal Ricc, luxusní ubytování v centru města Brno

Alokace pokojů se koná přímo při check-inu, kdy si dámy mohou vybrat pokoj ve vyšším patře, pokud to přispěje k jejich pocitu bezpečí. Co se týče vybavení pokojů, nesmí chybět např.. ženské časopisy, bylinkové čaje, odlakovač, pilník, větší zrcadla nebo takové, které se v koupelně nezamlží. Mnohým dámám jistě přijde vhod extra ručník, výkonnější vysoušeč či kulma. Dámy si mohou objednat i speciální spa a jóga pobytové balíčky a užívat si vedle práce i klid a rozmazlování.

Mnohé z těchto služeb nabízejí například hotely Naumi Hotel Singapur, Premier City New York, Luthan Hotel a Spa Rijád az evropských jsou to např..

Egerton House Hotel - Londýn




Dukes Hotel - Londýn




Bella Sky Comwell - Kodaň




10 komentářů:

  1. Třeba co se týče dovolené, tak já moc na hotely nejsem. Je pro mě mnohem zajímavější třeba spaní v nějakém obytném voze nebo něco takového. Právě takovou dovolenou teď plánujeme s přítelem - půjčit si obytňák a jet se podívat třeba někam za hranice. Už jsem si i tak předběžně zkoušela hledat obytné auto k půjčení Budějovice a koukala jsem, že tady kousek od nás jedna taková půjčovna karavanů je. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky za tip. Právě nad touto variantou letos také dost uvažuji. Původně jsem si říkal, že by bylo super jet někam k moři, ale pochybuji, že si to letos budeme moct dovolit. Právě proto to letos vidím spíš tak, že nakoupím nějaké vybavení na kempování a dovolenou si uděláme v nějakém kempu tady u nás. Díval jsem se na nějaké recenze a pěkných jich je u nás spousta.

      Vymazat
  2. já jsem teda zastánce toho názoru, že pěkný hotel nemusí být nutně nijak luxusní. Spíše naopak, já mám rád takové ty malé penziony, kde víte, že si vás jako hosta váží. Teď naposledy mě například dost překvapil tento penzion - https://www.pensionflorian.cz/ Byl jsem tam v létě a musím teda říct, že odjíždět odtud se mi moc nechtělo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím s vámi souhlasit, v těch rodinných penzionech a hotelích je přístup k hostovi často úplně o něčem jiném. Já například pracovně hodně cestuji, takže mám zkušenost s velkou škálou hotelů. A za tu dobu jsem zjistil, že dobrý hotel poznáte podle toho, jaké má hotelové vybavení.

      Vymazat
    2. Díky moc za tip na ten penzion. My teď s manželem máme takovou menší krizi ve vztahu. Manžel má teď hodně stresu kvůli práci a bohužel se to promítlo i do našeho vztahu. Konkrétně tak, že začal mít problémy v posteli. Říkala jsem si, že by možná mohlo pomoct, kdybychom si na víkend někam vyjeli, aby přišel na jiné myšlenky. No a pokud ani toto nepomůže, tak už zbývá snad jedině viagra.

      Vymazat
  3. Jako já osobně si myslím, že než women friendly by se měly hotely zaměřit na kvalitu služeb obecně. Je třeba nesmysl, když na jižní Moravě existuje hotel, kterému kalkulačka úspor za vytápění spočítala, že topí jenom pár hodin denně. Takže v zimě tam je na pokojích příjemných třeba 18 °C. A to se vyplatí. A na termostatu vám ani na vaši žádost větší teplo nepřidají.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem už v pár hotelech také byla, ale nikdy nesplnily mé očekávání. Na druhou stranu mám možná až moc vysoké standardy, takže je trochu chyba i u mě. S manželem jsme tedy raději investovali do zahradního bazénu a dovolenou trávíme doma. Pokud se navíc koupí kvalitní plachty na bazén, voda se poměrně rychle ohřívá.

    OdpovědětVymazat
  5. Během pár let jsem vyzkoušela desítky hotelů nejen napříč Českou republikou. Úplně poprvé mě pořádně nadchla návštěva finské sauny, se kterou se mi podařilo trochu ukočírovat i moje nevyléčitelné astma. Každopádně se mi ale potvrdilo, že ne vždy v hotelu naleznete vše, co slibují, takže se stejně musíte přesvědčit o kvalitě sami.

    OdpovědětVymazat
  6. Dříve jsem hodně cestovala a navštěvovala různé hotely. Teď už mám práci, u které nemusím cestovat, a tak jsem více doma. Proto jsem si koupila novou matraci tady, která mi změnila život. Trpím chronickými bolestmi zad, a to ovlivňuje moji náladu i pracovní výkon. Ale od té doby, co mám tuto matraci, cítím, že mi bolesti začaly ustupovat. Spánek na ní je neuvěřitelně pohodlný a já se ráno probouzím odpočatá plná energie na celý den.

    OdpovědětVymazat
  7. Netušila jsem, že něco jako women friendly hotely existuje dokud jsem jeden na Slovensku neplánovaně navštívila. Respektive jsme si ho s kamarádkami zarezervovaly bez toho, abychom věděli, že je takto zaměřený. Zjistili jsme to až na místě, ale všechny benefity jsme uvítali. Od té doby vždycky když jedeme na dámskou jízdu, volíme tento typ.

    OdpovědětVymazat